Afbeelding overlay

Groep 2a

Groepnieuws - Groep 2a

Nieuwsbrief maart 2018 woensdag, 07 mrt 2018
Foto bij Nieuwsbrief maart 2018

Aan de ouders van groep 2A, grootouders en andere belangstellenden,

Wij zijn net 5 maart begonnen met ons nieuwe thema : "Bouwen".  Vanaf deze dag maken we een nieuwe start met onze kleutermethode: "Kleuterplein." hier zit zeker een goede opbouw in van de instroomgroep tot en met groep 2. We beginnen altijd het nieuwe thema te introduceren met onze praatvogel "Raai de kraai". Er hoort ook een prentenboek bij elk thema. Deze keer heet het prentenboek: "Binnen bouwen buiten bouwen." Alle activiteiten komen  aan bod, zowel met spel, taal, rekenen, muziek, schrijven,...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Nieuwsbrief februari 2018 woensdag, 31 jan 2018
Foto bij Nieuwsbrief februari 2018

Aan de ouders/ grootouders en andere belangstellenden,

 

De contactavonden komen er weer aan. We hopen dat u uw naam weer invult, bij deze twee avonden. Het is op maandag 12 februari en op dinsdag 13 februari.  We beginnen om 18.00 uur tot 20.00 uur. Dan kunnen we rustig praten over de vorderingen van uw kind. Het portfolio wordt vrijdag 9 februari meegegeven. Bekijk het rustig en dan zie ik alle ouders op één van deze twee avonden. Alvast bedankt voor het invullen op de computer.

juf Sanne Troost komt vanaf 19 februari bij ons in de klas stage lopen. Op de...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Nieuwsbrief januari 2018 woensdag, 10 jan 2018
Foto bij Nieuwsbrief  januari 2018

Aan de ouders/grootouders/ andere belangstellenden,

Ten eerste allemaal de beste wensen voor 2018.  We zijn blij dat iedereen weer gezond op school is gekomen. We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken.

Jammer dat Joël ons heeft verleten. Hij is inderdaad verhuisd naar Aadorp. We wensen hem een fijne tijd tot, samen met zijn grote zus Sophie. veel plezier op de basisschool: "de Tweeklank"  .We houden nog wel contact met Joël via de mail of met kaartjes sturen. Familie Manenschijn het allerbeste toegewenst in Aadorp.

We zijn woensdag 10...

Icoon Twitter Icoon Facebook
nieuwsbrief december 2017 woensdag, 06 dec 2017
Foto bij nieuwsbrief december 2017

Alweer de laatste maand is aangebroken. We hebben Sint alweer uitgezwaaid. Vrijdag 8 december komt de kerstboom al in onze klas. De moeders van de Ouderraad zetten alle bomen in elkaar, fijn ! De rest mogen we zelf doen.

We nemen voor de Kerstvakantie afscheid van Joël. Joël gaat verhuizen naar Aadorp.  Hij gaat naar de basisschool : "De Tweeklank". Jammer dat hij ons gaat verlaten. We wensen Joël en zijn grote zus Sophie veel plezier en succes op deze basisschool.

Bedankt Joël dat we je toch vier maanden in onze klas mochten leren kennen. Papa en mama Manenschijn...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Nieuwsbrief november 2017 donderdag, 02 nov 2017
Foto bij Nieuwsbrief november 2017

Na de Herfstvakantie zijn we begonnen met de huisbezoeken. Meestal twee op een middag zijn er gepland. Ouders bedankt vor het snelle invullen van het rooster.

We beginnen woensdag 8 november met het werken met i-pads in de klas. Daar zie in een karretje zitten is het handig om in de klas van juf Margriet/juf Willemieke dit te gaan doen.

Verder zijn we al druk bezig met het maken van allerlei werkjes voor onze portfolio's. Het portfolio krijgen de kinderen vrijdag 24 november mee naar huis.

Wat hebben we al veel veranderingen gezien bij de Unit, zowel binnen als buiten de Unit. Onze...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Nieuwsbrief oktober 2017 maandag, 02 okt 2017
Foto bij Nieuwsbrief oktober 2017

Aan de ouders van groep 2A en andere belangstellenden,

De dagen ,weken, maanden vliegen voorbij . Het is alweer oktober. De kinderen zijn al gewend aan school en ook de juffen. Bij ons in de klas is er al heel wat veranderd en zeker verbeterd.

Ten eerste het licht in de gang bij de kapstokken. Verder zijn er gelukkig 32 geluidsplaten aan het plafond bevestigd. Dit scheelt heel veel geluidshinder. Het geluid is nu milder en niet zo hol. We hebben ook een E.H.B.O. koffertje aan de muur hangen in het halletje. We hopen dit natuurlijk niet vaak te gebruiken maar het is wel handig , nu het er is. ...

Icoon Twitter Icoon Facebook
overlay
"Niet de beste leerkrachten,
maar het beste in leerkrachten maakt het verschil"
Marcel van Herpen