Afbeelding overlay

Groep 5

Groepnieuws - Groep 5

Instrumenten carrousel donderdag, 12 apr 2018
Foto bij Instrumenten carrousel

Vanochtend hebben we met onze groep kennisgemaakt met instrumenten. Zo waren er de saxofoon, trombone, dwarsfluit, klarinet en slagwerk. De leerlingen mochten op al deze instrumenten zelf spelen. Op de fotopagina kunt u zien hoe de leerlingen dit deden.

Icoon Twitter Icoon Facebook
Pasen donderdag, 29 mrt 2018
Foto bij Pasen

Vanochtend hebben we met de hele klas genoten van de brunch. Bij de foto's kunt u zien hoe gezellig het was. Verder gaan we vandaag het paasevangelie horen en ook nog naar Elly en Rikkert. Zo maken we er samen een mooi feest van.

Icoon Twitter Icoon Facebook
Februari 2018 donderdag, 22 feb 2018
Foto bij Februari 2018

Het is alweer vakantie. De afgelopen tijd hebben we ons portfolio weer meegekregen naar huis. We zijn in de klas druk bezig met allerlei opdrachten. Met spelling zijn we aan het oefenen met woorden waarbij de f in v (duif - duiven) verandert en de s in de z (huis - huizen). Met rekenen worden de keersommen steeds groter. We oefenen nu al met sommen als 5 x 16. Het oefenen van de tafels blijft belangrijk. Ook het klokkijken komt vaak terug in de lessen.
Met alles-in-1 hebben we het nog steeds over bouwen. Hier gaan we na de vakantie ook nog twee weken mee verder. Bij de foto's staan weer wat foto's van opdrachten...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Kastelen vrijdag, 09 feb 2018
Foto bij Kastelen

Met alles-in-1 hebben we bij het thema bouwen in groepjes kastelen gemaakt. De leerlingen kregen golfkarton en daarmee moesten ze een kasteel maken. De kastelen zijn mooi geworden. In het fotoalbum staan de kastelen, in het echt ziet ze er nog mooier uit.

Icoon Twitter Icoon Facebook
Thema bouwen vrijdag, 19 jan 2018
Foto bij Thema bouwen

Met alles-in-1 zijn we deze week begonnen met een nieuw thema: bouwen. De komende weken gaan we van alles ontdekken over (ge)bouwen, constructies, stevigheid en nog meer. Bij de foto's staan voorbeelden van opdrachten die de leerlingen doen over dit thema.

Icoon Twitter Icoon Facebook
Afsluiting project donderdag, 19 okt 2017
Foto bij Afsluiting project

Donderdagavond 19 oktober was de afsluiting van het project. De kinderen hebben kunnen laten zien waar ze de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. Ze hebben veel geleerd over de prehistorie, Grieken en Romeinen. Na de vakantie gaan we nog één week door met het thema.
In het fotoalbum staan enkele foto's van onze tentoonstelling.

Icoon Twitter Icoon Facebook
overlay
"Het werkelijke doel van onderwijs
is het beste uit jezelf halen"
Ghandi