Afbeelding overlay

Groep 1a

Groepnieuws - Groep 1a

Bouwmarkt en voorstelling vrijdag, 16 mrt 2018
Foto bij Bouwmarkt en voorstelling

In groep 1a zijn we aan het werk over het thema 'bouwen'. Tijdens het bezoek aan van Buuren op 15 maart hebben we geleerd wat een kompas, een hamer, een balk, een plaat, een hout- en een ijzerzaag is. Ook kregen we een rondleiding en leerden we van alles over de bouwmarkt. Na afloop kreeg iedereen een certificaat en een zakje met wat spullen van de bouwmarkt.

Maar dat is niet het enige wat we hebben gedaan. Want vrijdag 16 maart zijn we naar de voorstelling 'nog honderd nachtjes slapen' gegaan, en wel met de bus! Het was een erg leuke voorstelling over Dorus die graag jarig wilde zijn. Wilt u weten...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Afscheidsfeestje en bedankt! woensdag, 21 feb 2018
Foto bij Afscheidsfeestje en bedankt!

Beste ouders,

Het afscheidsfeestje is inmiddels voorbij. Het was een geslaagde dag!
Alle kinderen zagen er prachtig (wel of niet verkleed) uit! We hebben heerlijk buiten gespeeld, cake versierd en lekker opgegeten. Smullen… ! Daarna nog gezellig film gekeken. ’s Middags speelgoedmiddag: fijn gespeeld met ons eigen speelgoed en/of in de hoeken. Tevens konden de kinderen kiezen om iets te maken van strijkkraaltjes.
De middag hebben we afgesloten met een stukje film, een lekker snoepspekje en een kleinigheidje als bedankje voor de kinderen.

Via deze weg wil ik jullie...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Uitnodiging feestje en themanieuws donderdag, 15 feb 2018
Foto bij Uitnodiging feestje en themanieuws

Dag ouders,

Inmiddels hebben de kinderen een uitnodiging voor ons feestje a.s. dinsdag als het goed is ontvangen en meegenomen naar huis. Hierbij nogmaals de uitnodiging. We maken er een gezellige feestdag van!

Vorige week hebben we met elkaar nog iets gemaakt voor juf Margriet, zie foto. Ze vond het prachtig!

Verder hierbij nog een foto gemaakt in de bouwhoek, deze "echte" bouwers hebben een iglo gebouwd, passend bij het thema winter. Afgelopen dinsdag hebben we onze handschoenen/wanten op tafel gelegd, daar hebben we met elkaar een soort memorie meegespeeld...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Winter! maandag, 22 jan 2018
Foto bij Winter!

Winter!

We zijn inmiddels weer een paar weken onderweg, wat gaat de tijd snel! Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het werken over: “Gelukkig Nieuwjaar!”. We hebben oliebollen op een schaal geknutseld met echte poedersuiker eroverheen en we hebben een vuurwerkfontein gemaakt met wasco. Ook is juf Santy na de kerstvakantie bij ons begonnen op de maan- en dinsdagmorgen. Zij komt ons helpen en hiervoor heeft ze bij de peuterspeelzaal gewerkt. Juf Santy, fijn dat je ons komt helpen!

Momenteel werken we aan het thema: “Winter”. We maken een sneeuwpop kalender, bouwen een iglo in...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Decembermaand! maandag, 18 dec 2017
Foto bij Decembermaand!

Eind november hebben we de grootouderdagen gehad en wat vonden we het gezellig met alle opa’s en oma’s in de klas! Gezellig samen werkjes maken, samen een spelletje spelen of spelen in één van de hoeken. Hierbij nog een paar impressiefoto’s.

Inmiddels is het alweer december! Wat vonden we het leuk om aan het werk te zijn met de sinterklaaswerkjes, om te spelen in de sinterklaashoek en om sinterklaas een baard te geven (te maken) met scheerschuim. En de juffen genoten ook ontzettend hiervan, zie de foto’s van genietende kinderen. Op maandagmiddag 4 december hebben we met een...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Herfst maandag, 06 nov 2017
Foto bij Herfst

Herfst!

Inmiddels is het alweer herfst, het thema waar we nu over werken in de klas.
Kleien, kleuren over de herfst en zelfs een herfstblad verven! We weten nu dat wanneer we rood met geel mengen, dat we dan oranje krijgen. Hieronder een paar resultaten.

Ook vinden we het heerlijk om naar buiten te gaan. Rijden met de karren en lekker fietsen maar ook mooie blaadjes zoeken. Soms willen we die ook meenemen naar huis, zo trots dat we die gevonden hebben. In de klas hebben we op de kast nu een herfsthoek of herfsttafel, daar leggen we soms ook wat mooi blaadjes, stokjes of iets op. Ook hebben we...

Icoon Twitter Icoon Facebook
overlay
"Als je iets goeds ziet,
geef dan een compliment.
Als je iets fouts ziet,
bied dan je hulp aan."
Nelson Mandela