Afbeelding overlay

Groep 1a

Groepnieuws - Groep 1a

Afscheid, Pasen en nieuwe thema vrijdag, 06 apr 2018
Foto bij Afscheid, Pasen en nieuwe thema

De afgelopen tijd hebben we veel bijzonders gedaan op school. Zo nam meester Peter Pooringa afscheid van onze school. Ook hebben we gebruncht op school, hebben we een mooie paasviering bijgewoond en zijn we met het nieuwe thema begonnen. We gaan de komende weken namelijk over de lente werken. Ook groeit er vanaf vandaag iets in onze klas? Misschien kunnen de kinderen wel vertellen wat er precies in onze klas gaat groeien...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Bouwmarkt en voorstelling vrijdag, 16 mrt 2018
Foto bij Bouwmarkt en voorstelling

In groep 1a zijn we aan het werk over het thema 'bouwen'. Tijdens het bezoek aan van Buuren op 15 maart hebben we geleerd wat een kompas, een hamer, een balk, een plaat, een hout- en een ijzerzaag is. Ook kregen we een rondleiding en leerden we van alles over de bouwmarkt. Na afloop kreeg iedereen een certificaat en een zakje met wat spullen van de bouwmarkt.

Maar dat is niet het enige wat we hebben gedaan. Want vrijdag 16 maart zijn we naar de voorstelling 'nog honderd nachtjes slapen' gegaan, en wel met de bus! Het was een erg leuke voorstelling over Dorus die graag jarig wilde zijn. Wilt u weten...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Afscheidsfeestje en bedankt! woensdag, 21 feb 2018
Foto bij Afscheidsfeestje en bedankt!

Beste ouders,

Het afscheidsfeestje is inmiddels voorbij. Het was een geslaagde dag!
Alle kinderen zagen er prachtig (wel of niet verkleed) uit! We hebben heerlijk buiten gespeeld, cake versierd en lekker opgegeten. Smullen… ! Daarna nog gezellig film gekeken. ’s Middags speelgoedmiddag: fijn gespeeld met ons eigen speelgoed en/of in de hoeken. Tevens konden de kinderen kiezen om iets te maken van strijkkraaltjes.
De middag hebben we afgesloten met een stukje film, een lekker snoepspekje en een kleinigheidje als bedankje voor de kinderen.

Via deze weg wil ik jullie...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Uitnodiging feestje en themanieuws donderdag, 15 feb 2018
Foto bij Uitnodiging feestje en themanieuws

Dag ouders,

Inmiddels hebben de kinderen een uitnodiging voor ons feestje a.s. dinsdag als het goed is ontvangen en meegenomen naar huis. Hierbij nogmaals de uitnodiging. We maken er een gezellige feestdag van!

Vorige week hebben we met elkaar nog iets gemaakt voor juf Margriet, zie foto. Ze vond het prachtig!

Verder hierbij nog een foto gemaakt in de bouwhoek, deze "echte" bouwers hebben een iglo gebouwd, passend bij het thema winter. Afgelopen dinsdag hebben we onze handschoenen/wanten op tafel gelegd, daar hebben we met elkaar een soort memorie meegespeeld...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Winter! maandag, 22 jan 2018
Foto bij Winter!

Winter!

We zijn inmiddels weer een paar weken onderweg, wat gaat de tijd snel! Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het werken over: “Gelukkig Nieuwjaar!”. We hebben oliebollen op een schaal geknutseld met echte poedersuiker eroverheen en we hebben een vuurwerkfontein gemaakt met wasco. Ook is juf Santy na de kerstvakantie bij ons begonnen op de maan- en dinsdagmorgen. Zij komt ons helpen en hiervoor heeft ze bij de peuterspeelzaal gewerkt. Juf Santy, fijn dat je ons komt helpen!

Momenteel werken we aan het thema: “Winter”. We maken een sneeuwpop kalender, bouwen een iglo in...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Decembermaand! maandag, 18 dec 2017
Foto bij Decembermaand!

Eind november hebben we de grootouderdagen gehad en wat vonden we het gezellig met alle opa’s en oma’s in de klas! Gezellig samen werkjes maken, samen een spelletje spelen of spelen in één van de hoeken. Hierbij nog een paar impressiefoto’s.

Inmiddels is het alweer december! Wat vonden we het leuk om aan het werk te zijn met de sinterklaaswerkjes, om te spelen in de sinterklaashoek en om sinterklaas een baard te geven (te maken) met scheerschuim. En de juffen genoten ook ontzettend hiervan, zie de foto’s van genietende kinderen. Op maandagmiddag 4 december hebben we met een...

Icoon Twitter Icoon Facebook
overlay
"Onderwijs is het machtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen"
Nelson Mandela