Afbeelding overlay

snuffelstage VIAA/ Passie/ Verion

snuffelstage VIAA/ Passie/ Verion

donderdag, 26 sep 2019 // 09:31 uur

 
 

 

 

 

 

 

 

 

24 september 2019

Leerlingen Voortgezet Onderwijs de Passie voor de klas
Hogeschool Viaa, de Passie en Verion inspireren leerlingen voor werken in het onderwijs

 

Leerlingen uit havo 4 en vwo 5 van de Passie in Wierden krijgen dit najaar een wel heel bijzondere gelegenheid om kennis te maken met werken in het onderwijs. Tussen de herfst- en kerstvakantie hebben ze de mogelijkheid om zeven dagdelen mee te werken op één van de basisscholen van Verion in Wierden en Enter. Hogeschool Viaa, de Passie en Verion willen zo leerlingen inspireren om te werken in het onderwijs en om ze tegelijkertijd te helpen bij talentontwikkeling.

 

Talentontwikkeling

 

Het inspiratieproject van Hogeschool Viaa, Christelijke schoolvereniging Verion en VO-school de Passie wil leerlingen uit havo 4 en vwo 5 de gelegenheid geven om zeven dagdelen (van 2 klokuren) mee te draaien op één van de basisscholen van Verion in Wierden en Enter. Het doel hiervan is om leerlingen te inspireren om later te gaan werken in het onderwijs. VO-school de Passie wil leerlingen op weg helpen naar hun volgende bestemming en kans geven om nu al betekenisvol te zijn voor hun omgeving.

Inhoud van het inspiratietraject

Leerlingen van De Passie zijn elke week in een koppel een dagdeel van twee klokuren op de basisschool. Vooraf geven ze aan of ze voorkeur hebben om mee te lopen in de onder- of bovenbouw. Het koppel loopt alle dagdelen met een vaste klas en groepsleerkracht mee. De momenten dat ze aanwezig zijn, worden afgesproken met de leerkracht. Het koppel werkt mee bij observatieopdrachten, het een-op-een begeleiden van een leerling (tutoring) en het begeleiden of instrueren van een kleine groep met lezen of rekenen. 

Masterclasses en snuffelstage


Om de leerlingen van De Passie nog wat extra toe te rusten, volgen zij bij Hogeschool Viaa en bij de scholen een aantal masterclasses met thema’s als rekenontwikkeling en persoonlijk meesterschap. Daarnaast maken de leerlingen tijdens een snuffelstage kennis met werken in de basisschool.

 

Winst

Leerlingen krijgen naast dat ze ervaring opdoen ook een kleine bijdrage. Projectleider Laura Staman: ‘Het zakcentje haalt leerlingen misschien over de streep, maar uiteindelijk is dat niet waar je dit traject voor moet doen. De echte winst zit ‘m in de ervaring die je opdoet in het leren in een andere omgeving en daarnaast hopen we natuurlijk zo jonge mensen te inspireren om te werken in het onderwijs zodat we gepassioneerde leerkrachten voor de toekomst krijgen.”

 


 

 

 

 

 

 Bijlage (eigen foto) Leerlingen van De Passie krijgen meer informatie over het project “Passie voor de klas.”

Icoon Twitter Icoon Facebook