Afbeelding overlay

Groep 1b/2b

Nieuwsbrief september/oktober.

vrijdag, 28 sep 2018

Aan de ouders en andere belangstellenden van groep 1b/2b, van "De Morgenster"  te Wierden.

Ten eerste, fijn dat iedereen weer gezond na de zomervakantie is terug gekomen op school. De eerste weken zitten er alweer op. We kunnen nu alle nieuwe dingen en veranderingen weer op de site zetten bij onze groep 1b/2b.  De tijd gaat ook zo snel, het is maandag alweer oktober.  De kinderen en ook de juffen moesten de eerste weken even wennen en zeker even de namen oefenen. Van twee groepjes maken we één klas. Dat komt nu zeker goed, de meesten kennen elkaar al een beetje en steeds meer kinderen spelen na schooltijd met elkaar. Fijn om dit te zien groeien.

Ook hebben we twee juffen erbij gekregen. Juf Hanneke komt op de maandag en de vrijdagmorgen en juf Angelique komt op de dinsdag en de donderdag, allemaal ter ondersteuning ,daar Marlinde bij ons in de klas gekomen. Heel fijn om te zien dat de kinderen veel met Marlinde optrekken en haar bij het spel betrekken. Gelukkig  neemt Marlinde zelf ook veel initiatieven.

We gaan er met zijn allen weer een fijn schooljaar van maken. De bieb- moeder is Amanda Bel ( de moeder van Renzo ) en de klassenouder is Wiranda van der Kolk, de moeder van Jorn.

Bedankt dat we nu op school alle 06- nummers van de ouders hebben. vooral bij ziekte of een  "ongelukje"is het handig om deze nummers direct paraat te hebben. Vele ouders werken en dan is het lastig als we het nummer alleen van thuis hebben, daar er niemand thuis is!!!

 Op de donderdagmorgen gaan we naar de grote gymzaal. Het blijft nu op de donderdag. We zijn ook al een paar keer op de vrijdagmorgen geweest. We hebben dan vele toestellen en gymmaterialen tot onze beschikking. Lekker met de touwen zwaaien, op de kast en de schuine bank of op de trampoline springen. Binnenkort maak ik wel foto's in de gymzaal en die hang ik op het prikbord in  het halletje. ( de foto's kunnen we niet zomaar op de site zetten).

Daar het weer nu ook veranderd, gaan we ook vaker naar het speellokaal en nemen onze gymtassen mee en kunnen we daar veel bewegen en gymoefeningen doen. De kinderen en ook zeker de juffen vinden de gym heel belangrijk,  veel bewegen en weer afwisselen met een rustige activiteit.  de kinderen genieten met volle teugen.

Vorige week is de informatieavond al geweest. Gelukkig kwamen er verschillende ouders. Zijn er vragen, kom gerust binnen.

Donderdag, 4 oktober is het DIERENDAG, de kinderen mogen allemaal één knuffeldier mee naar school nemen. De ouderraad heeft van 9.00 uur tot 9.30 uur een hond geregeld, die allerlei kunstjes kan vertonen. We wachten wel af.  Natuurlijk zijn we die dag heel lief en aardig voor de dieren, eigenlijk moet dat iedere dag zo zijn!

Nog 3 volle weken en dan is het alweer Herfstvakantie. We zien dat het nu Herfst is, meer kleding aan en de kinderen dragen ook al winterjassen, vooral als je 's morgens op de fiets naar school gaat.  Ja, dat hoort er allemaal bij.  Straks ook alweer 4 verjaardagen gevierd in de klas, daarom hangt de vlag uit!

Dit was de eerste nieuwsbrief van de klas .Hierbij wil ik afsluiten, de volgende nieuwsbrief komt begin november weer op de site.

P.S. We willen de huishoek graag opknappen.  De stoelen zijn nu groen geverfd en we willen alles oppimpen. We hebben een paar handige vaders/ moeders/ opa's of oma's  nodig, die ons willen helpen.

De stoelen hebben een fris en mooi kleurtje nodig en de overige spullen zijn ook aan een opknapbeurt toe. We maken op school binnenkort een opzetje en plannetje . U kunt zich aanmelden bij de juffen van groep 1b/2b. alvast bedankt voor de medewerking en uw hulp.

Met vriendelijke groeten van juf Neeltje.

Icoon Twitter Icoon Facebook
overlay
"Ik heb het nog nooit gedaan,
daarom denk ik dat ik het wel kan."
Pippi Langkous