Afbeelding overlay

Groep 5a

Groepnieuws - Groep 5a

Kastelen vrijdag, 09 feb 2018
Foto bij Kastelen

Met alles-in-1 hebben we bij het thema bouwen in groepjes kastelen gemaakt. De leerlingen kregen golfkarton en daarmee moesten ze een kasteel maken. De kastelen zijn mooi geworden. In het fotoalbum staan de kastelen, in het echt ziet ze er nog mooier uit.

Icoon Twitter Icoon Facebook
Thema bouwen vrijdag, 19 jan 2018
Foto bij Thema bouwen

Met alles-in-1 zijn we deze week begonnen met een nieuw thema: bouwen. De komende weken gaan we van alles ontdekken over (ge)bouwen, constructies, stevigheid en nog meer. Bij de foto's staan voorbeelden van opdrachten die de leerlingen doen over dit thema.

Icoon Twitter Icoon Facebook
Afsluiting project donderdag, 19 okt 2017
Foto bij Afsluiting project

Donderdagavond 19 oktober was de afsluiting van het project. De kinderen hebben kunnen laten zien waar ze de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. Ze hebben veel geleerd over de prehistorie, Grieken en Romeinen. Na de vakantie gaan we nog één week door met het thema.
In het fotoalbum staan enkele foto's van onze tentoonstelling.

Icoon Twitter Icoon Facebook
Week van de pauzehap vrijdag, 29 sep 2017
Foto bij Week van de pauzehap

De week van de pauzehap zit er alweer op. De leerlingen hebben deze week kennis gemaakt met verschillende gezonde pauzehappen. Vandaag mochten de kinderen zelf een gezonde pauzehap meenemen. Op de foto ziet u twee bijzondere pauzehappen.
De leerlingen hebben deze week elke dag naar een filmpje gekeken en daarin hebben ze ook een opdracht meegekregen voor thuis. De opdracht kunnen ze maken op het kaartje wat ze meegekregen hebben naar huis.

Icoon Twitter Icoon Facebook
Met de tijd mee donderdag, 21 sep 2017
Foto bij Met de tijd mee

Ook groep 5a gaat 'met de tijd mee'! We werken nu over de prehistorie. Op onze verkenningstocht door deze tijd leren we van alles. Ook maken we creatieve werken over deze tijd. We maken sieraden, grotschilderingen, collages, houtskooltekening van een hunebed. In het foto album staan enkele foto's.

Icoon Twitter Icoon Facebook
De eerste weken donderdag, 21 sep 2017

We zijn al weer bijna drie weken aan het werk in groep 5a. Ook wij werken aan het project 'met de tijd mee'. In het stukje hierboven staat waar we aan werken. 's Ochtends zijn we druk bezig met de andere vakken.

Met rekenen zijn we bezig met optellen en aftrekken tot de 100. Ook het klokkijken (digitaal en analoog) komt veel voor. Verder blijven de tafels belangrijk in groep 5. Wilt u thuis ook helpen met oefenen? De leerlingen hebben hier veel voordeel van.

Met spelling hebben we de afgelopen weken gekeken naar woorden met de tekendief. U kunt hierbij denken aan woorden als...

Icoon Twitter Icoon Facebook
overlay
"Onderwijs is het machtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen"
Nelson Mandela