Afbeelding overlay

Groep 3b

Groepnieuws - Groep 3b

Voorstelling groep 3b woensdag, 28 mrt 2018
Foto bij Voorstelling groep 3b

We hebben gistermiddag kern 8 afgesloten door een eigen voorstelling te organiseren.  Ieder kind heeft een eigen kunstje gedaan. Zo waren er kinderen die sprongen lieten zien, zijn er dansjes opgevoerd, toneelstukjes en ook nog de poppenkast kwam aan bod. Het was één groot feest! Alle foto's zijn te zien in het fotoalbum

Icoon Twitter Icoon Facebook
Kom jij uit een ei? dinsdag, 23 jan 2018

Deze kern werken we over het thema 'Kom jij uit een ei?' . 

We knutselen een vogelhuisje (op het platte vlak) en leren veel over de verschillende dieren. We maken een woordweb van verschillende dieren en sorteren ze op hun eigenschappen. Komen deze dieren uit een ei? Hoe ziet de vacht er uit?  We hebben de letters /g/ /ui/ en /au/ geleerd.  Volgende week komen de letters /f/  en /ei/  nog aan bod. Daarna kennen we alle letters en vieren we dus ons eigen letterfeest. Dit letterfeest zal plaatsvinden op donderdagmiddag 1 februari.  We organiseren een letterspeurtocht in de school,...

Icoon Twitter Icoon Facebook
Een rekenles over inhoud woensdag, 17 jan 2018
Foto bij Een rekenles over inhoud

Deze week hebben we tijdens het rekenen kennis gemaakt met het begrip 'inhoud'.  We hebben hierbij gebruik gemaakt van water, zodat we ook echt ervaren hebben wat inhoud is. Eerst keken we naar de verschillende potjes / voorwerpen en maakten we een inschatting van de hoeveelheid bekertjes water die hier in zouden kunnen passen. Daarna hebben we getest of dit klopte. Het was erg leerzaam en we hadden veel plezier! De foto's staan in het fotoalbum. 

 

 

Icoon Twitter Icoon Facebook
Sprookjes voorleesochtend woensdag, 10 jan 2018
Foto bij Sprookjes voorleesochtend

Deze kern werken we over sprookjes.  Vandaag kwamen vaders en moeders in de klas om ons voor te lezen. Het was ontzettend gezellig en leerzaam. De foto's kunt u vinden in het fotoalbum. 

Icoon Twitter Icoon Facebook
Sinterklaas dinsdag, 05 dec 2017
Foto bij Sinterklaas

Vandaag kwam Sinterklaas op school en natuurlijk ook in de klas. Het was één groot feest. We hebben allerlei spelletjes gespeeld, kleurplaten gemaakt, lekker gesnoept van de pepernoten en natuurlijk enorm genoten van het bezoek van de sint. De foto's staan in het fotoalbum. 

 

 

Icoon Twitter Icoon Facebook
Toveren met de letterdoos dinsdag, 21 nov 2017
Foto bij Toveren met de letterdoos
Icoon Twitter Icoon Facebook
overlay
"Onderwijs is het machtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen"
Nelson Mandela